De week van Ralph-22: Weer aan de slag

Na een aantal weken reces begint het politieke seizoen weer, we naderen met rasse schreden de nieuwe verkiezingen dus de voorbereidingen zijn begonnen. Tegelijkertijd lopen ook de reguliere werkzaamheden gewoon door. Tijd om weer aan de slag te gaan!

Indië-herdenking veteranen

Het eerste  bezoek van dit seizoen was aan de herdenking van de Bossche slachtoffers in voormalig Nederlands-Indië in de periode van 1941 tot 1962. Het was bijzonder om mee te maken hoe verbondenheid, eergevoel en gedeeld leed bij elkaar kwamen. Dat de herdenking in een behoefte voorziet bleek wel uit de opkomst, nabestaanden van slachtoffers, huidige veteranen en andere geïnteresseerden zorgden voor een goed gevuld terrein bij het monument aan de Zuiderparkweg. 

Dit jaar had de herdenking een extra dimensie vanwege de ontwikkelingen in Afghanistan. Nu de Taliban een steeds groter deel van het land in handen krijgt, ontstaat er in delen van de samenleving de discussie wat onze missies daar toegevoegd hebben. Dat is met name voor de veteranen en de nabestaanden van Nederlandse militairen die in Afghanistan gesneuveld zijn een moeilijke discussie. Want als militair doe je wat je kunt in een land waar je heen gestuurd wordt, de politieke overwegingen over het überhaupt gaan maak je niet als militair. Naar mijn mening kun je militairen niet aanspreken op de aanwezigheid in een bepaald land, wel op de vraag of zij er alles hebben gedaan om de situatie in het land te bevorderen binnen de grenzen van hun opdracht. In dat kader verdienen onze veteranen waardering voor hun inzet in moeilijke omstandigheden.

Verkiezingsprogramma

Nadat ik in juli tot lijsttrekker gekozen ben zijn we van start gegaan met de voorbereidingen voor de campagne. We hebben voor de verkiesbare kandidaten een paar trainingen georganiseerd, om elkaar beter te leren kennen, om de vaardigheden te ontwikkelen en om te bouwen aan een hecht team.

Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met ons verkiezingsprogramma. Met veel input van partijen uit de gemeente zijn veel actieve leden hier mee aan de slag. Op zes thema’s zijn groepjes gevormd die een eerste tekst hebben opgeleverd en waar leden vervolgens op konden reageren in een bijeenkomst. Dit levert creatieve punten op in een erg leuke sfeer, want we zijn toch weer erg blij dat we elkaar weer fysiek kunnen treffen.

Bij mijn benoeming tot lijsttrekker gaf ik al aan dat ik deze campagne graag samen met de leden doe, het is geen one-man-show, maar een project van veel betrokken liberalen. Met allemaal hun eigen kwaliteiten, achtergrond en eigen verhaal waar veel Bosschenaren zich in zullen herkennen. Fijn om te zien dat bij de kandidaten en de meedenkers aan het verkiezingsprogramma deze energie er al in zit. Samen bouwen we aan een sterker ’s-Hertogenbosch!

Elkaar ontmoeten

Ontmoeten konden we elkaar deze week ook gelukkig weer bij de start van het parlementaire jaar. Ieder jaar organiseren we als gemeenteraad een aftrap van het politieke jaar, omdat de persoonlijke verhoudingen in de politiek erg belangrijk zijn. Je kunt elkaar op de inhoud veel beter begrijpen als je ook begrijpt wat mensen drijft en wat zij belangrijk vinden. Dit jaar konden we terecht bij Cé bij Dieske, het zomerterras van Hotel Central. Een mooie locatie, waarmee een eerder gesloten stukje binnenstad levendig werd gemaakt. De horeca hier overdag zorgt ook voor minder overlast van hangjongeren en drugsgebruikers, een probleem rond het Herman Moerkerkplein.

Op vrijdag trapten we op dezelfde locatie ook het politieke seizoen met de Bossche VVD af. Fijn om de leden weer te treffen en informeel weer bij te praten.

Geen reacties op “De week van Ralph-22: Weer aan de slag”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):