De week van Ralph-14: De zon breekt door

Na een lange aanloop is het goede weer nu toch echt begonnen. Zowel letterlijk als figuurlijk. De coronacijfers ontwikkelen de goede kant op en er zijn sinds vorige week meer versoepelingen ingegaan. Ontzettend fijn voor mensen en ondernemers dat er weer meer perspectief is.

Terrassen zijn weer open, net als bibliotheken en binnensportlocaties. Het is fijn dat we door het ingezette tempo van vaccineren weer meer mogelijk kunnen maken. Er zijn nog genoeg stappen te zetten en wellicht komen er nog wel tegenslagen, maar de zon breekt door waardoor we met perspectief naar de toekomst kunnen kijken.

Waardering zorgpersoneel

Het zorgpersoneel werkt nog steeds keihard om de beste zorg te verlenen en verdient daar alle complimenten en dank voor.

Als gemeente willen we onze waardering ook zichtbaar maken. Vorig jaar hebben we de zorgmedewerkers een voucher voor de horeca gegeven, zodat ze cadeaubon kregen. Mooi bijkomend voordeel is dat het voor onze horeca extra omzet opleverde.

Dit jaar heeft het college geregeld dat de medewerkers van het JBZ met voorrang kaarten kunnen kopen voor het Zomertheater. De kaarten voor het Zomertheater waren vorig jaar erg snel weg, door de medewerkers van het JBZ nu voorrang te geven krijgen ze de kans om aanwezig te zijn bij deze bijzondere optredens.

La Vuelta

Ook werd deze week bekend dat de start van een etappe van de Vuelta komend jaar alsnog naar Den Bosch komt. Vanwege corona is de start in Nederland uitgesteld, maar komend jaar gaat het dan toch gebeuren.

Een mooi evenement voor onze gemeente, wielrennen is toegankelijke sport waar je normaal dicht bij de sporters kunt komen.

Algemene beschouwingen

De komende weken bespreekt de gemeenteraad het jaarverslag over 2020 en de voorjaarsnota als voorbereiding op de begroting 2022.

Dat proces begint met de Algemene Beschouwingen waarbij de partijen hun kijk op de stad kunnen schetsen. In het blog hieronder kun je mijn tekst voor de algemene beschouwingen vinden.

Geen reacties op “De week van Ralph-14: De zon breekt door”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):