Actueel Nieuws

De week van Ralph-22: Weer aan de slag

Na een aantal weken reces begint het politieke seizoen weer, we naderen met rasse schreden de nieuwe verkiezingen dus de voorbereidingen zijn begonnen. Tegelijkertijd lopen ook de reguliere werkzaamheden gewoon door. Tijd om weer aan de slag te gaan!

Lees verder…

De week van Vakantie

Het reces is inmiddels aangebroken en ook ik ga genieten van vakantie, daarom volgen er de komende weken geen berichten. Eind augustus ben ik weer terug met De Week Van.

De week van Ralph-21: Een treurige week

Afgelopen week eindigde met weinig positieve geluiden. Peter R. de Vries kwam te overlijden als gevolg van de aanslag op hem, Limburg had te kampen met heftige wateroverlast en de coronabesmettingen blijven oplopen. Een beschouwing op die drie elementen.

Lees verder…

De week van Ralph-20: Verkozen tot lijsttrekker

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Ter voorbereiding daarop gaan partijen werken aan een programma en een kandidatenlijst. Voor mijzelf kwam ook de keuze wat ik ga doen. Ik ben inmiddels een aantal jaren fractievoorzitter, maar nu is het tijd voor een volgende stap. Ik heb mezelf gekandideerd als lijsttrekker en op 10 juli hebben de leden mij het vertrouwen gegeven om als lijsttrekker de komende verkiezingen in te gaan. Mijn motivatie om als lijsttrekker aan de slag te gaan kun je hier lezen:

Lees verder…

De week van Ralph-17: Een stap extra voor de samenleving

Een paar weken geleden schreef ik al over de algemene beschouwingen en de commissievergaderingen rondom jaarstukken en Voorjaarsnota. Belangrijke stukken nu we met elkaar weer voorzichtig uit de coronalockdown gaan opstarten. Ik heb het initiatief genomen om een extra impuls voor de samenleving te realiseren, hier kregen we brede steun voor in de gemeenteraad.  

Lees verder…

De week van Ralph-16: Bosch Partners en Ondernemerslift+

Deze week presenteerde het college de uitwerking van de plannen voor citymarketing en de binnenstadsmanager. Beide dragen bij aan een aantrekkelijke vestigingsklimaat en een sterke economie. Maar ook op andere vlakken werken we aan een moderne economie.

Lees verder…

De week van Ralph-15: Jaarstukken en stadsgesprekken

De raadscyclus in juni staat traditioneel in het teken van het jaarverslag over het afgelopen jaar en de voorbereiding op de begroting op het komende jaar. Deze week waren de commissievergaderingen over die stukken en ging ik bij debatplatform RUW in gesprek over het burgerberaad.

Lees verder…

De week van Ralph-14: De zon breekt door

Na een lange aanloop is het goede weer nu toch echt begonnen. Zowel letterlijk als figuurlijk. De coronacijfers ontwikkelen de goede kant op en er zijn sinds vorige week meer versoepelingen ingegaan. Ontzettend fijn voor mensen en ondernemers dat er weer meer perspectief is.

Lees verder…

Algemene beschouwingen 2021: Bouwen aan herstel

Ieder jaar worden in de gemeenteraad de Algemene Beschouwingen gehouden. Hierin kunnen partijen hun visie op de gemeente uitspreken en accenten leggen richting de voorbereiding op de begroting van het komende jaar. Hieronder mijn tekst over het herstel van de coronacrisis, investeren in de economie en in een fijne woonomgeving.

Lees verder…

De week van Ralph-13: Een volle avond

Vorige week voorspelde ik dat het een lange raadsvergadering kon worden, nou dat is het ook geworden. Het debat over de asfaltcentrale in onze gemeente en de uitstoot van stoffen kreeg terecht veel aandacht, net als de Regionale Energiestrategie.

Lees verder…