Verbazing Bossche VVD over bankjesverbod Snellestraat

In het Brabants Dagblad van 17 mei uiten ondernemers hun woede over het verbod van de gemeente om bankjes voor hun pand te plaatsen. Al meer dan 20 jaar zijn de ondernemers van de Snellestraat creatief in het opfleuren van de straat zonder daarbij het verkeer te hinderen en de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft dat altijd gedoogd. De brief die de ondernemers vorige week hebben gekregen heeft de Bossche VVD zeer verbaasd. Wij zijn van mening dat regels hun doel niet voorbij moeten schieten. Ondernemers zoeken en creëren kansen, maar willen vooral kunnen ondernemen. En deze winkeliers helpen daarnaast ook nog om ons centrum aantrekkelijk en gezellig te maken.

Namens onze fractie hebben Henry Liebregts en Robert Janssen onmiddellijk de volgende vragen gesteld aan het college over deze situatie.:
1.Wat is de reden voor het college om aan de gedoogsituatie – die volgens de ondernemers al ruim 20 jaar bestaat – een einde te maken?
2.Hoe is het traject tot dit besluit genomen en op welke manier zijn ondernemers hierin betrokken?
3.Afgelopen jaar heeft het college, waar mogelijk, de mogelijkheden voor ondernemers om “iets” buiten te zetten verruimt. Hoe past het besluit over de Snellestraat in dat verhaal?
4.Deelt het college de mening van de Bossche VVD dat dit besluit geen enkel probleem oplost en daarom het doel voorbij schiet?
5.Staat het college open om samen met de ondernemers uit de Snellestraat de huidige regelgeving tegen het licht te houden en – zonder veiligheid geweld aan te doen – creatief te zoeken naar een oplossing?

Geen reacties op “Verbazing Bossche VVD over bankjesverbod Snellestraat”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):