VVD wil aanpassing verkeerssituatie Venstraat

Een aantal bewoners van de Venstraat heeft onze aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie in hun straat. De Venstraat is een ontsluitingsweg voor de wijk, maar ook een straat waarbij veel kinderen buiten spelen. Een verkeersluwe straat maakt dit ook mogelijk voor die kinderen. De praktijk is echter dat veel automobilisten de Venstraat gebruiken als doorgaande weg richting de parkeergelegenheden aan de Raadhuisstraat en het centrum van Rosmalen.

Wat de Bossche VVD betreft zou het logischer zijn wanneer het verkeer met bestemming parkeervoorzieningen omgeving Raadhuisstraat, via de Burgemeester Maizaraclaan, de Empelseweg en de Raadhuisstraat naar de parkeervoorzieningen daar worden geleid. Hierdoor gaat het autoverkeer over wegen die beter ingericht zijn op doorgaand verkeer, doordat de wegen breder en overzichtelijker ingericht zijn. Om deze andere route te stimuleren, en de Venstraat rustiger en veiliger voor de kinderen te maken, is het volgens de Bossche VVD nodig dat het autoverkeer al in een vroeg stadium richting de route via de Empelseweg en de Raadshuisstraat geleid wordt.

Geen reacties op “VVD wil aanpassing verkeerssituatie Venstraat”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):