Item in Nieuwsuur over slimmer regelen wietteelt

Afgelopen zaterdag vond het landelijke congres van de VVD plaats. Ralph Geers diende samen met anderen een voorstel in om wietteelt te reguleren en lichtte dit toe in Nieuwsuur. Het huidige, halfslachtige gedoogbeleid kan niet worden voortgezet. Klik hier om het fragment terug te kijken.

De illegale wietteelt is een groot probleem in Brabant, en ook in ‘s-Hertogenbosch. Mensen die in gevaarlijke omstandigheden op zolderkamertjes wiet aan het kweken zijn brengen zichzelf en hun onschuldige buren in gevaar omdat er groot brandgevaar is en er gezondheidsrisico’s zijn aan het illegaal kweken van wiet. Ongeveer 1 op de 3 branden in Brabant komt door illegale wietkwekerijen.

Helaas zorgt het illegaal houden van de teelt er voor de financiële aantrekkelijkheid om te gaan telen het wint van de risico’s voor brand of om opgepakt te worden. Daar moet een einde aan komen. Door de achterdeur van coffeeshops slimmer te organiseren kan de aanvoer van wiet veilig gebeuren, met kwaliteitscontrole op de wiet, en is er dus een alternatief voor het illegaal telen. De politie kan dan ook strenger optreden tegen illegale kwekers!

Geen reacties op “Item in Nieuwsuur over slimmer regelen wietteelt”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):