VVD pleit voor ruimere openingstijden horeca

’S-HERTOGENBOSCH – De Bossche VVD pleit voor verruiming van de sluitingstijden in de horeca. Nu sluiten vrijwel alle kroegen in Den Bosch om 02.00 uur. In de ogen van de liberalen zal verruiming van de sluitingstijden niet alleen het uitgaansleven in Den Bosch aantrekkelijker maken, maar vooral ook de leefbaarheid en sfeer in de binnenstad ten goede komen. De VVD grijpt daarom de komende behandeling van de Horecaverordening in de Bossche gemeenteraad aan voor een diepgaande discussie over dit onderwerp.  

 

Het college van B&W stelt voor het huidige regime te handhaven, met als aanvulling de invoering van zogeheten “venstertijden”. Voor alle uitgaansgelegenheden geldt dan de huidige sluitingstijden, maar bezoekers worden dan na 03.00 uur bij het verlaten van het pand niet meer opnieuw toegelaten. Met het invoeren van venstertijden wil het college voorkomen dat bepaalde groepen horecabezoekers met elkaar op de vuist gaan aan het einde van een avondje stappen in de stad. Op verzoek van de raad heeft het college een viertal scenario’s voor de horecasluitingstijden voorgelegd waaruit de raad kan kiezen.

De VVD onderschrijft de voordelen van gespreide sluitingstijden voor de uitgaanssfeer en openbare orde en wil deze tijden liefst nog verder verruimen. Bezoekers komen dan immers op ruim gespreide tijden naar buiten waardoor de kans op overlast in de stad sterk vermindert. De VVD houdt ook rekening met de belangen van binnenstadsbewoners en de politie en kiest daarom voor scenario 2 uit het voorstel van het college. Hierbij wordt de slutiingstijd voor reguliere zaken verruimd tot 04.00 en mogen nachtzaken tot 05.00 uur openblijven. Voor alle kroegen geldt er een venstertijd om 03.00 uur.

VVD-fractievoorzitter Ralph Geers geeft aan dat op deze manier de spreiding van de bezoekers het meest optimaal zal zijn, wat de overlast terug zal moeten dringen.

Een reactie op “VVD pleit voor ruimere openingstijden horeca”

 • Horeplaza schreef:

  mooi artikel

 • Geef een reactie:

  Naam (vereist):
  Email (vertrouwelijk) (vereist):
  Website:
  Reactie (vereist):