April 2010: Beter laat dan nooit

En zo is de maand april ook weer voorbij, een maand waarin ik mijn 21ste verjaardag vierde en waarin het coalitieakkoord in Den Bosch gepresenteerd werd. Een maand ook waarin duidelijk werd dat ik definitief in de gemeenteraad kom.

Na lange en constructieve onderhandelingen zijn VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang tot een akkoord gekomen over een beleidsplan op hoofdzaken. Een akkoord waarin iedereen zowel punten heeft gewonnen en punten heeft moeten laten gaan. Ook de portefeuilleverdeling voor de wethouders werd geregeld waardoor onze Bert Pauli nu de mooie portefeuille Financiën, Economische Zaken & Verkeer heeft. Daarnaast is Bert ook de coördinator voor ondernemerszaken.

Verder was april de maand waarin de eerste partijen met hun landelijke campagne begonnen en waarin bekend werd dat de aftrap van de VVD-campagne in Den Bosch plaats gaat vinden. De komende maanden wordt het interessant om te zien hoe de andere partijen denken over de bezuinigingen en over de indeling van de staat in het algemeen. Wat gaat er met de waterschappen gebeuren? En wat met de provincies? De hypotheekrenteaftrek? De uitkeringen? Ontwikkelingshulp en nog vele andere punten. Wat Nederland nu nodig heeft is een realistische overheid die zowel kritisch naar buiten als naar zichzelf kijkt en bepaald welke taken ze zelf beter niet uit kunnen vieren en welke taken ze wel uit moeten voeren in het kader van veiligheid, milieu, economie en zorg voor iedereen.

April was voor mij persoonlijk een maand die erg druk was. Mijn ouders zijn aan het verhuizen, waar ik natuurlijk ook aan mee moet werken. Na het klaar maken van het nieuwe huis moesten alle spullen over en natuurlijk ook een hele hoop rotzooi die we de afgelopen jaren verzameld hebben.

Daarnaast zijn afgelopen maand ook de eerste raadsstukken binnen gekomen die natuurlijk voorbereid moeten worden. De eerste keer is dat nog best lastig en lijkt het allemaal ingewikkeld, maar met de hulp van ervaren fractiegenoten en de ervaring die ik door mijn studie opgedaan heb moet dit vast gaan lukken.

Mijn studie gaat ook nog altijd volgens plan, alle tentamens en projecten zijn met een voldoende afgesloten zodat ik met een gerust hart het laatste blok in kan en me op kan gaan maken voor de pre-master op de Universiteit van Tilburg.

Op het moment van schrijven zitten we al weer een aantal dagen in mei, laten we hopen dat het weer zich zo voor blijft zetten en dat we kunnen genieten van veel zon de komende weken!

Een reactie op “April 2010: Beter laat dan nooit”

 • Frans schreef:

  Ralph en de VVD van harte met julie terechte mooie overwinning, nu maar hopen dat jullie de VVD de kiezers niet laten vallen, en met de PVDA gaan samen gaan werken in één coalitie, want dat zou toch wel een beetje jammer zijn, maar nogmaals geweldig voor nederland en van harte. Frans

 • Geef een reactie:

  Naam (vereist):
  Email (vertrouwelijk) (vereist):
  Website:
  Reactie (vereist):