Veiligheid gaat boven privacy!

Als je aan iemand vraagt wat hij belangrijk vindt in een stad dan hoor je vaak dat veiligheid belangrijk is. En dan niet alleen de veiligheid van de cijfertjes met een x aantal overvallen en y aantal inbraken. Veiligheid is ook de overlast van hangende jongeren, overlast en het veilig reizen.

De VVD weet dat veiligheid belangrijk is en heeft dat daarom als een van de vier pijlers voor de campagne gemaakt. Zo is de VVD voor cameratoezicht in het uitgaansleven. Dit werkt zowel preventief omdat men wel twee keer nadenkt voordat ze gaan vechten met camera’s in de buurt. Daarnaast helpen camera’s bij het opsporen van de daders. Tegen cameratoezicht komen vaak bezwaren over de privacy, dat niet gezien mag worden wie waar allemaal heen gaat. Nu heb ik zelf zoiets van als je niet gezien wilt worden op een bepaalde openbare plaats moet je er ook niet heen gaan.

Naast veiligheid bij het uitgaan moet de veiligheid in de stad als geheel omhoog, meer zichtbaar “Blauw” op straat die ook respect verdienen en krijgen voor hun werk. Om meer agenten op straat te krijgen moet de agent minder tijd op kantoor doorbrengen, nu is het vaak zo dat de agent nog rapport zit te maken over bijvoorbeeld een diefstal terwijl de dader alweer vrolijk naar buiten loopt. Dat kan natuurlijk niet!

Ten derde is de overlast van jongeren een punt van aandacht, groepen hangende jongeren geven vaak een gevoel van onveiligheid. De VVD wil duidelijk optreden tegen die groep door te zorgen voor plaatsen waar de jeugd zich kan vermaken en als ze overlast geven stevig optreden door de politie!

Als laatste is ook de veiligheid van reizen van belang, ook voor fietsers en voetgangers. Zo is het natuurlijk gek dat er op de Onderwijsboulevard geen enkele voetgangersoversteekplaats is. Dit zorgt voor de vele studenten aan de Onderwijsboulevard voor gevaarlijke situaties.

De VVD gaat zich met uw steun de komende jaren sterk maken voor een veiligere stad!

Geen reacties op “Veiligheid gaat boven privacy!”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):