Wat is er na de studie?

Het leven als een student is in grote lijnen redelijk eenvoudig. Je moet zo nu en dan naar school, tentamens maken en verder is het leven niet zo moeilijk. Je OV-kaart, studiefinanciering en soms je ouders helpen je door die jaren heen.

Maar zodra je klaar bent met studeren en je met je diploma de wijde wereld in wilt trekken verandert er veel. Je zult op zoek moeten naar een eigen huis en naar een baan.

Om te zorgen dat je aan een baan komt vindt de VVD het belangrijk dat er voldoende bedrijven in de stad zijn die vooralwerk aanbieden op Hbo-niveau. Omdat we hier een relatief groot aantal Hogescholen hebben is werk voor die groep belangrijk.

De woningmarkt voor starters is momenteel heel moeilijk te betreden, huizen zijn simpelweg te duur en banken zijn terughoudend met het verstrekken van een hypotheek. Daarom wil de VVD dat er meer starterswoningen gebouwd worden zodat jongeren ook in staat zijn om een huis te kopen. Door de goede banen die wij in deze stad willen hebben krijgen jongeren ook een goede baan met een goed salaris, wat het aanvragen van een hypotheek makkelijker maakt.

Juist voor de huidige studenten die nog een leven voor zich hebben is een goede start belangrijk!

Een reactie op “Wat is er na de studie?”

 • Hélène de Vos schreef:

  Hallo Ralph,

  Wat een perfect stukje heb je geschreven. Het leven van een student is namelijk erg makkelijk, beetje stage lopen, werken en tentamens maken en verder is het lang leve de lol.

  Maar ook voor mij komt hier in juli 2010 een einde aan, want ik zal dan mijn hbo studie afronden. Ik zal een baan moeten gaan zoeken en intern verder gaan leren. Uiteindelijk zal ik ook een huisje willen gaan kopen, maar dat zie ik nog somber in. Van mijn ouders hoef ik voorlopig niet weg, maar het is fijn om te weten dat jij en jullie als VVD hiermee bezig zijn!

  Goed werk!

  Gr. Hélène

 • Geef een reactie:

  Naam (vereist):
  Email (vertrouwelijk) (vereist):
  Website:
  Reactie (vereist):