Het begint met de basis

Als we hier in Nederland over een aantal jaar nog steeds een sterke economie willen moeten we investeren in een kenniseconomie. Dat houdt in dat we er voor moeten zorgen dat het opdoen van kennis gestimuleerd wordt en dat we moeten blijven leren.

De voorwaarden daarvoor beginnen al bij het basisonderwijs. We moeten zorgen voor goede leraren die op een goede manier les kunnen geven in een gebouw dat ruimte heeft voor de kinderen om te spelen en te sporten.

De leraren zelf moeten goed opgeleid zijn en de stof zelf ook beheersen, alleen zo kun je komen tot een optimale kennisoverdracht. Daarnaast zou ik willen zien dat er niet alleen aandacht besteed wordt aan de minder makkelijk lerende kinderen, maar dat ook de snel lerende leerling de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Het zou tenslotte zonde zijn als we deze kwaliteiten negeren! We moeten dus niet alleen van die 4 een 6 proberen te maken, maar ook zij die nu een 6 hebben naar een 8 brengen!

Geen reacties op “Het begint met de basis”

Geef een reactie:

Naam (vereist):
Email (vertrouwelijk) (vereist):
Website:
Reactie (vereist):