Actueel Nieuws

De week van Ralph-5: 17 maart VVD stemmen

Afgelopen week ben ik er niet aan toegekomen om een ‘week van’ te schrijven, maar voor deze belangrijke week weer wel. Komende week vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De campagnes zijn compleet anders dan we normaal gewend zijn. Niet huis aan huis in gesprek gaan met bewoners of bij ondernemers langs, maar digitaal, veel debatten en posters plakken. Nou ja, voor mij nog niet, want hoewel ik al bijna zonder krukken kan lopen ben ik nog niet klaar voor een rentree op een huishoudtrapje om posters te plakken.

Lees verder…

De week van Ralph-4: Een levendige commissie

De ene week is politiek interessanter of voller dan de andere. Deze week was in die zin een volle week met de commissies ter voorbereiding op de raadsvergadering van 9 maart. Daarin kwam onder andere het economische perspectief op de binnenstad aan bod, waar ik vorige week over schreef. In mijn eigen commissie Bestuur ging het onder andere over een toekomstsvisie en het tegengaan van agressief bedelen.

Lees verder…

Toekomstvisie 2035: Naar een op alle gebieden welvarend ‘s-Hertogenbosch

Als ’s-Hertogenbosch werken we aan een toekomstperspectief richting 2035, om daarmee een gezamenlijk doel te hebben waar bedrijven, instellingen en de overheid samen naar toe werken. En waar verschillende ambities en ontwikkelingen samen worden gebracht. In de eerste fase is er door gesprekken met inwoners onderzoek gedaan naar waar we staan en wat de inwoners belangrijk vinden. In de volgende fase heeft een bureau op basis van die inbreng en trendanalyses een toekomstperspectief geschetst. Nu is het aan de politiek om daar een mening over te vormen.

Lees verder…

De week van Ralph-3: Een visie op de binnenstad

Het college heeft enige tijd geleden een nieuw economisch perspectief voor de binnenstad naar buiten gebracht. Dat kan raar klinken in een tijd waarin winkels, horeca, musea en theaters dicht zijn, maar misschien is het ook wel het juiste moment om zo perspectief te bieden voor al die ondernemers.

Lees verder…

De week van Ralph-2: Carnaval en Corona

et feit dat ik op carnavalszondag de tijd heb om een tweede editie te schrijven toont wel aan hoe bijzonder de huidige tijd is. Als geboren Kaaiendonker verdeel ik carnaval normaal tussen Kaaiendonk en Oeteldonk. Aangezien het echte carnavalsspel in Oeteldonk op zondag begint, zijn de eerste dagen voor mij in Kaaiendonk en ga ik vanaf de zonder verder in Oeteldonk.

Lees verder…

De week van Ralph-1: Een bijzondere raadsvergadering

Al enige tijd liep ik rond met het plan voor een nieuw initiatief, namelijk een blog om meer inzicht te geven in het politieke werk of de samenleving. Met daarin ook de ruimte om net wat meer nuance toe te voegen die in de waan van de dag ontbreekt. Het lijkt namelijk tegenwoordig heel normaal of iets altijd zwart of wit is, goed of fout. En heel vaak is dat niet zo. Daarom dit middel, om daar ook mijn beelden kwijt te kunnen en het gesprek aan te kunnen gaan. Zeker nu je mensen in fysieke zin amper meer spreekt.

Lees verder…

De week van Ralph

Politiek, het stadsbestuur en ontwikkelingen in de samenleving. Drie thema’s die de laatste jaren vooral in 180 of 240 tekens samengevat moeten worden.

Maar zelden is een positie of een trend zo genuanceerd dat dit ook mogelijk is. Juist omdat er zoveel meer te vertellen en uit te leggen is, maak ik een herstart met dit blog.

Wekelijks probeer ik inzicht te geven in mijn activiteiten als raadslid of actuele maatschappelijke onderwerpen. Gaat dat iedere week lukken? Vast niet, maar de ambitie is er wel. Waar het de ene week niet zal lukken, komen er een week laten misschien wel meerdere blogs. Afhankelijk van de actualiteit en de tijd.

Reacties of tips? Deel ze, dan krijg je waar nodig een reactie.